Welke werkschoen moet ik hebben: we leggen het u uit.

Uw normale schoenen kies je vaak op uitstraling, prijs en persoonlijke smaak. Bij de aankoop van werkschoenen wordt er vaak gekeken naar de prijs, het type en hoeveel deze bescherming kan bieden. Zit hij lekker? Dat heeft vaak geen prio. Beschermen is wat ze moeten doen. Maar niet iedere voet is hetzelfde.
Toch willen wij adviseren om ook het draagcomfort van de werkschoenen in ogenschouw te nemen. Je loopt er tenslotte de hele dag op. Ga zuinig om met je lichaam want deze is niet vervangbaar en heb je er maar eentje van. Draag daarom goede schoenen. Aan het einde van je werkdag wil tenslotte niet bekaf zijn omdat je niet lekker gelopen hebt.
Mensen die fysiek zwaar werk doen en veel lopen of staan, en veel moeten tillen, zijn goede werkschoenen belangrijk. Er is echter zoveel keus dat het lastig kiezen kan zijn. Daarom willen we u hier wat tips meegeven.

Wij geven je in dit artikel enkele redenen om te kiezen voor Redbrick werkschoenen. Lees verder om te achterhalen waarom je voor deze werkschoenen moet kiezen! Mocht u dan even willen passen, dan nodigen we u graag uit in onze showroom voor dat laatste stukje overtuiging. Ondanks dat veiligheidsschoenen in veel situaties verplicht zijn blijkt in de praktijk dat niet iedereen hierin meegaat omdat de werkschoenen gewoon niet lekker zitten. En wat niet lekker zit doen we niet aan. Als er dan gevraagd wordt waarom de schoenen niet gedragen worden dan horen we vaak zeggen dat ze te zwaar zijn of gewoon niet lekker lopen. Zelfs fatsoenlijk kunnen hurken lukt niet. Tijd sus om hier de nodige aandacht aan te geven.

Waar let je op met werkschoenen?

Allereerst ga je kijken wat voor werk er gedaan moet worden en wat de omstandigheden zijn. Als je erg veel moet lopen dan kan soepelheid en lichtheid belangrijk voor je zijn. En als je veel in een geknielde houding moet werken dan heb je meer baat bij bewegingsvrijheid voor de voet en enkel. Advies: neem een lage schoen.
Werkt u in een omgeving met gladde oppervlakken en bestaat de kans op uitglijden? Of de kans op spetters? Bijvoorbeeld in keukens of voedingsbedrijven. Dan is het advies een schoen te kiezen met een antislip zool. Of een laars met eenzelfde zool.
Kom je in aanraking met verschillende risico’s dan is het uiteraard niet praktisch om voortdurend van veiligheidsschoenen te wisselen. In dat geval kies je best voor een schoen die in alle omstandigheden voldoende bescherming biedt.

Modieuze werkschoenen

Voorheen zagen de werkschoenen er nog weleens oubollig en lomp uit. Dat is tegenwoordig heel anders en zijn ze er in dat opzicht ook enorm op vooruit gegaan. Merken zoals Redbrick en Base zijn daar goed op ingesprongen en bieden een complete lijn veiligheidsschoenen die er ook nog eens goed uitzien.

Tot slot

Op de informatie bij veiligheidsschoenen moet steeds de CE-markering staan. Ook de letter O, P of S staat op het etiket zodat je goed weet of het werk-, bescherm- of veiligheidsschoenen zijn. Achter de letter staat steeds een bijkomende code: B, 1, 2 of 3. B betekent in dit geval basis en is het laagste beschermingsniveau. 3 biedt de hoogste bescherming. Een S3 schoen is dus een veiligheidsschoen met het hoogste beschermingsniveau. Het laagste niveau van bescherming wordt geboden door werkschoenen. Deze schoenen hebben geen beschermende neus. Ze zijn vooral geschikt voor situaties waar er geen risico’s zijn van vallende voorwerpen. Bij beschermschoenen is de beschermneus bestand tegen een impact van 100 joule en bij veiligheidsschoenen is dit 200 joule. In de praktijk worden veiligheidsschoenen (categorie S) veel vaker gebruikt dan de 2 andere categorieën.

Share This