Af en toe wordt er (te) licht gedacht over de veiligheid van medewerkers tijdens het werken. Vaak zijn er veel en complexe regels die het voor werkgevers onoverzichtelijk maken. Toch is het noodzakelijk dat men hier goed van op de hoogte is, en deze regels ook naleeft. Een veilige en vertrouwde werkomgeving is één van de factoren voor een succesvol bedrijf, zowel van de binnen- als buitenkant. Goed op de hoogte zijn van regels omtrent bedrijfsveiligheid is dus essentieel. Wij vertellen je wanneer veiligheidshesjes verplicht zijn.

In het verkeer
Iedereen die werkzaam is in en rondom het verkeer, is verplicht om hierbij een veiligheidshesje te dragen. Ondanks dat sommige mensen alleen aan het werk zijn als het licht is, is het dragen van dit vestje verplicht. Vanuit een auto zijn passanten op straat, zelfs als de zon schijnt, af en toe lastig zichtbaar. Er zijn verschillende veiligheidsklassen waaraan de veiligheidshesjes moeten voldoen. Iemand die direct langs de snelweg als wegwerker werkt, moet duidelijker zichtbaar zijn dan iemand die in een woonwijk het verkeer regelt voor de basisschool. Er bestaan drie verschillende klassen. Klasse 1 is bestemd voor werk langs een openbare weg, klasse 2 is bedoeld voor werkzaamheden met een maximale snelheid van 50 kilometer per uur en klasse 3 is bedoeld voor werkzaamheden langs wegen met hogere snelheden. Het Blaklader Signalatievest 3023 voldoet aan klasse 3 en is dus geschikt voor wegwerkzaamheden aan bijvoorbeeld de snelweg.

Tijdens evenementen
Ook tijdens evenementen is het voor sommige medewerkers en vrijwilligers verplicht om een veiligheidshesje te dragen. Voor bezoekers is dan duidelijk bij wie ze zich kunnen melden als er vragen of onduidelijkheden zijn. Ook de verkeersregelaars tijdens grote evenementen dragen veiligheidskleding.

Tijdens het sporten
Ga je buiten sporten, of het nu licht of donker is? Dan is het dragen van een veiligheidshesje een dringend advies. Veel mensen onderschatten dit helaas, waardoor niet iedereen zich bedenkt hoe belangrijk dit kan zijn. Toch is het echt belangrijk om dit wel te doen. Voor omringend autoverkeer kun je tijdens je hardlooprondje erg slecht zichtbaar zijn. Overgooier 4750 is ideaal om buiten te dragen tijdens het sporten om je zichtbaarheid te waarborgen.

Nog meer advies of aanvullende informatie nodig? Onze adviseurs helpen u graag! Surf voor een bezoek aan onze webshop naar www.unishorebedrijfskleding.nl

Share This