Veiligheid is zeer belangrijk en mag absoluut nooit onderschat worden. Ook moeten veiligheidsmaatregelen te allen tijde serieus worden genomen en nog belangrijker, na worden geleefd. Dit is vooral van belang als het gaat om situaties tussen werkgevers en werknemers. Er zijn zeer strenge wetten en regels omtrent veiligheid die door zowel werkgever als werknemer moeten worden nageleefd. Veelal van deze reglementen en wetgevingen zijn te vinden bij de Arbo of overheidsinstanties. Bij deze veiligheidsregels denkt men terecht al snel aan veiligheidskleding. Veiligheidshesjes zijn bijvoorbeeld binnen veel beroepen onmisbaar of zelfs verplicht om te dragen. Benieuwd in welke twee situaties veiligheidshesjes onmisbaar zijn?

1. Voor een wegwerker

Wellicht voor de hand liggend, maar daardoor niet minder belangrijk: wegwerkers. Mensen die aan de weg werken lopen een groot veiligheidsrisico. Ze werken namelijk in een omgeving waar verkeer vaak met hoge snelheid rijdt. Voor automobilisten is er een strenge snelheidsreductie ingesteld bij dit soort verkeerssituaties. Toch kunnen er nog ongevallen voorkomen door iemand die deze snelheidswijziging niet naleeft, of een wegwerker die niet zichtbaar is. Voor dit laatste scenario bestaat het veiligheidshesje. M-Wear Veiligheidsvest RWS is hiervoor geschikt. RWS staat voor Rijkswaterstaat, wat inhoudt dat dit vestje voldoet aan alle gestelde eisen door Rijkswaterstaat voor bijvoorbeeld wegwerkers. Dit veiligheidshesje is voorzien van voldoende reflectiestrepen en duidelijk zichtbaar materiaal. Veiligheid wordt met dit hesje sowieso gegarandeerd!

2. Voor een verkeersregelaar

Door omstandigheden, zoals een ongeluk of evenement, kan het voorkomen dat rijdend verkeer een omleiding moet volgen om op de plaats van bestemming te komen. Zou dit zonder begeleiding gebeuren, dan zou het binnen de kortste momenten een zootje worden op de weg. Daarom zijn verkeersregelaars in deze situaties cruciaal. Zij zorgen ervoor dat het verkeer, ondanks de hinder, soepel door kan blijven rijden om op de plaats van bestemming te kunnen komen. Omdat verkeersregelaars voor hun werk midden in het verkeer moeten staan en lopen, is het dragen van verkeersregelaarshesjes voor hen verplicht. Deze hesjes moeten fluorescerend geel van boven en fluorescerend oranje van onderen zijn. Daarnaast moeten ze voorzien zijn van voldoende doorlopende reflectiestrepen en reflectiedriehoeken op zowel de voor- als achterkant. Tricorp 453001 Verkeersregelaarsvest voldoet aan deze normen. Met dit vestje kunnen verkeersregelaars veilig en ongestoord hun werk doen.

Ben je op zoek naar bepaalde veiligheidshesjes voor diverse situaties? Bekijk gerust ons online aanbod in hesjes. Heb je daarna nog vragen of wil je informatie ontvangen over een specifiek product? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Share This