In veel branches wordt er gewerkt in specifiek kleding van het bedrijf. De horeca en beveiliging maken bijvoorbeeld gebruik van bepaalde uniforme werkkleding. Daarnaast maken veel bedrijven gebruik van andere soorten textiel, zoals de horeca gebruik maakt van servetten en tafellinnen. Dit en bedrijfskleding moet allemaal regelmatig gewassen en gereinigd worden. Hiervoor worden vaak grote wasserijen ingehuurd, omdat deze gespecialiseerd en grootschalig te werk gaan. Werkkleding en linnen blijft daarom lang goed en verkleurt langzaam maar gelijkmatig. In grote wasserijen maken ze gebruik van grote wasmachines, drogers en mangels. Maar ook wordt de was met grote strijkmachines gestreken en vervolgens in plastic zakken verpakt. Er komt dus een hoop kijken bij een grote wasserij. Maar waar moet kleding voor wasserijmedewerkers eigenlijk aan voldoen?

Bedekkende kleding

In een wasserij wordt gewerkt met grote machines en veel hoge temperaturen voor het wassen en strijken. Echter wordt er ook gebruik gemaakt van chemicaliƫn, denk aan de wasmiddelen en reinigende producten. Lange en bedekkende kleding is dus belangrijk. Een lange en stevige werkbroek is daarom essentieel. Deze Tricorp worker is hiervoor ideaal, lang en zonder te veel poespas. Met al deze grote apparatuur is het eveneens van belang om zo min mogelijk losse lusjes en haakjes te hebben hangen, aangezien deze vast kunnen komen te zitten tussen de machines. Ook is een goed T-shirt essentieel. Kies voor veel katoen en een model dat goed aansluit.

Beschermende werkschoenen

Een goede werkschoen is geen overbodige luxe. Naast een hele dag staan en lopen is het cruciaal dat je voeten worden beschermd. Werkschoenen met een stalen of composiet neus zijn dus sterk aan te bevelen! Grisport heeft een groot aantal geschikte werkschoenen voor in een wasserij. Deze schoenen worden vaak standaard voorzien van een stalen neus en kwalitatief goede en sterke zolen.

Oordoppen

Alle draaiende machines zorgen voor een hoop geluid. Vijf minuutjes in dit geluid staan is zonder gehoorbescherming nog wel te doen, maar acht uur lang draaiende apparatuur aanhoren is geen pretje. Je kunt er zelfs aanzienlijke gehoorbeschadiging mee oplopen! Draag dus te allen tijde oordoppen tijdens de werkdienst. De Ear Flexicap is zeer geschikt met een nekbeugel voor extra draagcomfort.

Ben je op zoek naar andere soorten werkkleding? Unishore Bedrijfskleding heeft een groot en divers assortiment. Zijn er nog vragen of wil je graag meer informatie ontvangen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Share This