Je oren zijn zintuigen waar je enorm zuinig op moet zijn. Oorbeschadigingen, zoals ruis, kunnen vaak niet meer hersteld worden. In deze tijd is dit een erg actueel issue. De jonge generatie van nu loopt namelijk steeds meer blijvende gehoorschade op. Op zich is dit niet vreemd, gezien de enorme toename aan festivals, concerten en andere feesten. Hier staat de muziek vaak ontzettend hard, harder dan de 103 decibel limiet die in Nederland is vastgesteld. Slechts vijf minuten ‘blootstelling’ aan geluiden zo hard als deze, kunnen al blijvende gehoorschade veroorzaken. Stel je voor wat bouwmedewerkers aan gehoorschade kunnen oplopen! Degelijke gehoorbescherming is dus absoluut geen luxe of onzin, maar een vereiste! We willen natuurlijk dat ons gehoor zo lang mogelijk intact blijft en mee kan. Lees in dit artikel drie tips voor kwalitatief goede gehoorbescherming.

1. Schaf oordopjes aan

Dit is een eenvoudige en voor de hand liggende tip voor iedereen, dus niet alleen voor zij die tijdens werk te maken hebben met harde geluiden. Ook mensen die graag een festival bezoeken moeten deze tip ten harte nemen. Investeer in degelijke gehoorbescherming! Eenvoudige oordopjes, zoals de EAR Flexicap, bieden veel geluidsdemping. Hierdoor is hij geschikt voor veel situaties. De beugel voor op het hoofd zorgt voor extra comfort. De oordoppen kunnen op deze manier snel gebruikt worden. Dit is ideaal voor mensen die dit voor hun werk nodig hebben.

2. Heb altijd gehoorbescherming binnen handbereik

Het klinkt vast herkenbaar: je hebt prima gehoorbescherming, maar hebt het niet binnen handbereik. Dat is vervelend, omdat je dan onnodig wordt blootgesteld aan te harde geluiden. Zorg er dus voor dat je zowel thuis, in je tas als op werk exemplaren hebt liggen. Dan grijp je nooit mis! Het M-Safe Oordop doosje met 50 paar is dan ideaal. Dan ben je niet alleen altijd beschermd tegen harde geluiden, maar kun je bijvoorbeeld ook het gesnurk van je partner blokkeren.

3. Oordopjes aan een koord

Oordopjes zijn klein, dus de kans dat je ze verliest is groot. Om dit probleem te voorkomen is het verstandig om een paar oordoppen aan te schaffen aan een koordje, zoals de M-Safe Oordop koordje. Naast het koordje bieden deze dopjes bescherming tot wel SNR 37dB(A). Handig en veilig dus!

Ben je op zoek naar ander soort kleding voor werk? Bekijk dan ons online aanbod voor meer inspiratie, Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Share This