Als Helly Hansen specialist van Nederland lichten we de ICU lijn uit. Deze lijn voldoet aan de EN ISO 20471 normering.
De dagen worden korter, het verkeer wordt drukker, het wordt steeds belangrijker om goed zichtbaar te zijn onder alle lichtomstandigheden,
zowel overdag als ’s nachts. Helly Hansen heeft daarvoor de vlotte functionele ICU lijn ontworpen.
De lijn is zeer uitgebreid met keuze uit een winterjacket, shell jacket, softshell jacket, broek, sweater, hoodie en T-shirt.

Het paradepaardje uit deze lijn is de Helly Hansen ICU Winter Jacket.
Deze jas bevat onder andere de Life Pocket™, die de batterij van telefoons beschermt tegen de kou zodat de levensduur hiervan behouden blijft.
In de maten S/M valt deze jas in klasse 2, in grotere maten valt deze jas in klasse 3.
Voor alle producten uit deze lijn klikt u hier: www.unishorebedrijfskleding.nl/helly-hansen-icu-collectie 

Tegenwoordig moeten medewerkers in meer en meer sectoren veiligheidswerkkleding dragen. Dit is in het bijzonder het geval in sectoren waar een groot deel van het werk wordt verricht in de buurt van verkeer, kranen of andere gemotoriseerde voertuigen, en bij werk dat in het donker wordt verricht. En dat is een goede investering. Met EN ISO 20471 gecertificeerde werkkleding zijn uw medewerkers veilig en kunnen ze zich concentreren op hun werk. De medewerkers zijn dag en nacht goed zichtbaar, vanuit alle hoeken, dus ook van achteren waar ze niet zelf kunnen kijken. Met de juiste EN ISO 20471 veiligheidswerkkleding kunnen noch de reflectoren, noch het fluorescerende materiaal in een dode hoek verborgen blijven.

KLASSEN
High Visibility werkkleding wordt volgens de EN ISO 20471 ingedeeld in drie verschillende klassen. Deze klassen geven aan welk beschermingsniveau de reflecterende kleding heeft voor verschillende situaties.

KLASSE 1
Hi-Vis kleding uit Klasse 1 is te gebruiken in situaties met een laag botsingsrisico en risico op ongelukken. High Visibility werkkleding uit klasse 1 is niet geschikt voor werken langs de openbare weg. Maar wel voor extra zichtbaarheid binnen het bedrijf, verkeersregelaars die met name met (gedeeltelijk) daglicht opereren. Maximale verkeerssnelheid 30 km/uur.

KLASSE 2
Werkkleding uit Klasse 2 zorgt voor goede zichtbaarheid binnen de wegenbouw, koeriersdiensten en werkzaamheden in schemerlicht. High Visibility werkkleding uit klasse 2 is geschikt voor het werken langs de openbare weg (maximale snelheid verkeer 50 km/uur).

KLASSE 3
Bij werkzaamheden in het donker is het dragen van High Visibility werkkleding uit klasse 3 verplicht. Zichtbaar bij verkeersnelheid tot en met in ieder geval 90 km/uur. Deze optimale zichtbaarheid verminderd sterk het risico op ongevallen.

GECOMBINEERDE CERTIFICERING
Ook kan de werkkleding worden voorzien van een gecombineerde certificering. Hierbij kijken we naar een combinatie van kledingstukken en de hoeveelheid reflecterend materiaal wat in de combinatie aanwezig is. Hierdoor kan de werkkleding soms in een hogere klasse worden ingedeeld. Deze klasse geldt echter alleen voor de combinatie van kledingstukken en niet voor de afzonderlijke items.

 

Share This